Et luftgevær (eller en luftriffel som våbnet også betegnes) er et våben, som primært bruges til mål- og konkurrenceskydning. Som navnet på våbnet antyder, fungerer det ved, at det er luften, som skaber kraft til at affyre haglene.

Som udgangspunkt er det lovligt at erhverve dig en luftriffel, når du er fyldt 18 år.

Har du brug for mere viden om tilladelse, køb og håndtering af luftriffel, kan du læse med videre i denne miniguide.

Regler og våbentilladelse

Du skal være fyldt 18 år for at kunne købe dig dit eget luftgevær, når det er på 4,5mm eller derunder. Der findes forskellige typer af våbnet, og ønsker du en model med en kaliber over 4,5, er køb og anvendelse forbundet med flere love. I denne forbindelse kræver det jagttegn for, at du må købe og besidde det pågældende våben. Det er afgørende, at du forholder dig til typen af våben, før du køber det.

En luftriffel med en kaliber på 4,5mm er den kraftigste model, du kan erhverve dig, når du ikke har et jagttegn. Denne udgave er optimal og tilstrækkelig, når det skal anvendes til formål såsom konkurrenceskydning og målskydning.

Hvordan vælger jeg det rette luftgevær?

Det er en god idé at undersøge forskellige modeller af luftrifler, når du vil købe den helt rette model til dig selv. Des flere sammenligningsmuligheder du har, des større er chancen for, at du vælger den udgave, som passer til dine ønsker og behov.

Køb af luftrifler handler om præferencer i forhold til design, og det handler om erfaring. Er det første gang, du vil købe dit eget luftgevær, kan det være en hjælp for dig at gøre brug af følgende overvejelser:

Der findes mange forskellige udgaver og designs på luftrifler. Valg af rette model handler i høj grad om stilmæssige præferencer og ønsker i forhold til look.

Som uerfaren kan det være en god idé at starte ud med at købe en billig og budgetvenlig model, som du kan skabe dig dine første erfaringer med. I takt med at du bliver fortrolig med våbnet og anvendelsen af det, kan du opgradere til en dyrere model med flere egenskaber og mere eksklusivt design.

Valg af hagl til luftgeværer

Når du skal købe hagl til din luftriffel, er der flere faktorer, du skal være opmærksom på. Disse handler om vægt, hastighed og anslagsværdi. Du skal først og fremmest købe hagl, som passer til din luftriffels egenskaber og begrænsninger.

luftgevær

Selvom du vælger hagl med høj vægt og høj udgangshastighed, kan dit gevær have begrænsninger, som gør, at dette hagl ikke er optimalt for dig at anvende.

Når du skal vælge de helt rette hagl til dit luftgevær, skal du undersøge, hvad den anbefalede haglvægt til netop dit gevær er. Denne oplysning finder du i den manual, som du modtager i forbindelse med køb af nyt luftgevær.

Værd at vide om luftgeværer

Uanset hvilken model af gevær du vælger, og uanset om du er til konkurrenceskydning eller målskydning, er det en god idé at være dækket af en forsikring. Skulle uheldet være ude, og der opstår en fejl på våbnet, som forårsager personskade, har det stor økonomisk betydning af være dækket af en forsikring.

Der er andre punkter, som du skal kende til i forhold til køb og brug af luftriffel:

GÅ IKKE GLIP AF DETTE GEVÆR!

Artemis GR1600W, 4,5 mm

KUN 1.499,00 DKK

Skynd dig ind og køb dette vilde gevær, der er begrænset antal!